Blended Schotse Whisky

Negen op de tien flessen Schotse whisky zijn blends - dat wil zeggen, een mix van graan en single malt whisky's. Deze producten zijn het hart van de whisky industrie: het combineren van talloze componenten creëert een ​​harmonieus en samenhangend geheel. Lees hieronder meer over de unieke blended Schotse whisky.


Schotse Whisky

Wat is blended Schotse whisky?

Blended Schotse whisky’s bestaan uit een combinatie van grain en malt whisky’s. Meer dan 90% daarvan moet gestookt zijn in Schotland. Hier kan je meer lezen over de blended whisky. De producenten van de verschillende merken combineren verschillende malt en grain whisky’s op zo’n manier, dat er een consistente smaak ontstaat die kenmerkend is voor dat merk en regio. Een kwestie van smaak

Blended Schotse whisky’s werden in eerste instantie ontwikkeld als alternatief voor de Schotse single malt whisky’s. De blended is een zachtere variant van de single malt, welke een sterke en ruwe smaak heeft. Een typische Schotse blended heeft accenten van toffee, kruidnagel en eik. Tegenwoordig gaat het verder dan alleen een alternatief voor de single malt. Blended whisky’s zijn vaak perfect gebalanceerde combinaties van whisky’s, welke met veel zorg bij elkaar zijn gezet. 

De wat oudere whiskys worden vaak luxe schotse blends genoemd. In het artikel Luxe Schotse Whisky lees je meer over deze prachtige flessen.