Skip to main content

5x


Groene cocktails

Groene cocktails

De leukste dingen aan het maken en drinken van cocktails zijn de verrassende en opvallende kleuren. Groen is niet direct een kleur waarvan men denkt dat is lekker om te drinken, maar deze 5 cocktails bewijzen het tegendeel! Leuk voor een themafeestje of gewoon voor op de vrijdagavond!

1. Appletini

Zoals de naam al verklapt komt de lichtgroene kleur van appels. Je maakt een apple martini namelijk met wodka, apfelkorn, appelsap en als garnering gebruik je 1 groene appel. 

Tot slot serveer je dit frisse drankje in een martini-glas!

APPLETINI
Recept en inspiratie

Apple Martini

2. Margarita

Deze Mexicaanse cocktail heeft haar groene kleur te danken aan het limoensap. Dit is een ideale cocktail voor de echte tequila liefhebbers, in plaats van een klein shotje een heel glas vol met tequila! 

Hoe je dat margarita precies kunt maken lees je hier. 

2. Margarita
Recept en inspiratie

Margarita

3. Mojito

De groene mojito mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje! Het leuke aan de mojito is dat je deze cocktail in heel veel varianten kunt maken. Probeer bijvoorbeeld eens de ginger mojitode thai mojito of de elderflower mojito! Alle drie met een touch of green! 

Niet zo van de alcohol? De mojito kun je ook heel goed maken zonder alcohol!

3. Mojito
Recept en inspiratie

Mojito

Instructie thuis cocktails maken Instructie thuis cocktails maken Mojito cocktail

4. Caipirinha

De caipirinha maak je met braziliaanse rum, limoen, ijs en suiker. Door de halve limoentjes in het glas krijgt de cocktail haar groene uiterlijk. 

Leuk wist-je-dat-je over deze cocktail is dat ‘ie van oorsprong bedacht is als medicijn tegen de griep!  Ook met deze cocktail kun je lekker variëren. 

4. Caipirinha
Recept en inspiratie

Caipirinha cocktail

5. Villa Spritzer

Deze cocktail wordt gemaakt met de Italiaanse Villa Massa citroenlikeur. De combinatie van de limoncello en prosecco maakt dit drankje tot een heerlijk verfrissende cocktail! Vul het glas aan met wat sodawater en garneer met ijsblokjes en muntblaadjes. 

Nog niet groen genoeg? Probeer eens een variant met komkommer en basilicumblaadjes!

 


LEKKER MIXEN

Zie je groen van alle groene cocktails? Of ben je benieuwd naar welke cocktails er nog meer zijn met een andere alcoholsoort als hoofdingredient? Bekijk onze andere toplijstjes, zoals cocktails met rumwodkawhisky of tequila