Wijnsoorten: alles op een rij

Wijnsoorten bepalen de smaak van een wijn. De smaak van iedere fles wijn is afhankelijk van de herkomst en rijping van een wijnsoort en de blend met andere wijnsoorten die zijn gebruikt bij het maken van de wijn. Deze verschillen in smaak maken wijnen ook geschikt om te drinken op verschillende momenten. Om je te helpen met het vinden van de perfecte fles voor jou, hebben wij de vijf bekendste witte en rode wijnsoorten voor jou op een rijtje gezet. 

Witte wijnsoorten

Witte wijn kan worden gemaakt van witte of blauwe druiven. Omdat de schillen en pitjes voor het vergisten uit de most worden gehaald, blijft de wijn licht van kleur. Witte wijn drink je altijd lekker gekoeld.


Chardonnay

De Chardonnay is vol en zacht van smaak. De aroma's variëren van appel en meloen tot ananas en mango.
> alles over Chardonnay

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc is een hele frisse wijn met een kenmerkende aromatische geur van gras en kruisbessen.
> alles over Sauvignon Blanc

Pinot Grigio (Pinot GRIS)

De Pinot Grigio heeft pittige aroma’s van tropische vruchten aangevuld met kruiden en een subtiel rokerig toontje.
> alles over Pinot Grigio

Pinot Blanc

De Pinot Blanc doet denken aan de Chardonnay, maar frisser en fruitiger, met aroma’s van appel en lychees.
> alles over Pinot Blanc

Grüner Veltliner

Kenmerk van Grüner Veltliners is het toontje van versgemalen peper en de verfrissende, maar zachte zuren.
> alles over Grüner Veltliner

 




Rode wijnsoorten

Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. De kleur van de wijn komt van de schillen die meegisten. De kleur van de wijn kan veranderen als wijnen langer blijven liggen.



Merlot

Wijn gemaakt van Merlot is opvallend zacht en romig. Daardoor past hij bij veel gerechten, maar ook bij de borrel
> alles over Merlot

Cabernet Sauvignon

In Cabernet Sauvignon proef je altijd zwarte bessen en kruidige aroma’s, die variëren van laurier tot munt.
> alles over Cabernet Sauvignon

Grenache

Wijn van de Grenache druif is zwoel en zacht. Dit komt onder andere door aroma’s van rijpe rode en paarse vruchten.
> alles over Grenache

Malbec

Malbec is de bekendste druif uit Argentinië. Hij staat bekend om zijn smaak van donker fruit en een rokerige nasmaak.
> alles over Malbec

Sangiovese

In Sangiovese wijnen zijn vaak kersen, kruiden en specerijen in de geur en smaak van de wijn te herkennen.
> alles over Sangiovese