Cocktails maken: recepten en meer!

Steel deze zomer de show met zelfgemaakte cocktails. Cocktails maken is namelijk helemaal niet moeilijk! Speciaal voor deze zomer hebben we de beste cocktail recepten voor je op een rijtje gezet. Zo word je in een klap een professionele cocktailmaker. Combineren, shaken en uitschenken maar!

Wat is een cocktail eigenlijk?

Een cocktail is een mengsel van meerdere drankjes. Dit kan een alcoholische drank zijn of een smaakmaker zonder alcohol. Verder worden er ook vaak kruiden en vers fruit gebruikt. En uiteraard ijs om de cocktail heerlijk koel te kunnen drinken. Dranken die gebruikt worden voor cocktails zijn: gin, rum, wodka, whisky, likeuren of jenever. Er zijn tegenwoordig ook allerlei alcoholvrije cocktails te vinden. Bij Gall & Gall vind je allerlei alternatieven voor 'mocktails'. Lees meer over alcoholvrije cocktails

inspiration-imageTop 3 Gin & Wodka cocktails

Probeer eens een van de top 3 Gin en Wodka cocktails. 

Gin Wodka
1. Classic Gin & Tonic 1. Bloody Mary
2. Tom Collins 2. Cosmopolitan
3. Gimlet 3. Moscow Mule


Beroemde cocktails

Er zijn een paar cocktails waar iedereen wel van heeft gehoord. Wat dacht je van de Bloody Mary met wodka en tomatensap, de Gin-Tonic met de lekkerste gin en bijpassende tonic of een Mojito met rum, suiker, munt en limoen.  Een paar andere wereldberoemde cocktails zijn:

Zelf cocktails maken

Om het je gemakkelijk te maken hebben onze bloggers superhandige filmpjes gemaakt. Hoe maak je de perfect gin-tonic bijvoorbeeld? Albert laat je zien hoe simpel het is. Hij laat je ook zien hoe je een cocktail zonder professioneel cocktailgerei maakt. Tess laat zien wat de standaard formaten van cocktailglazen zijn voor de perfecte cocktail.  

LEER HET VAN DE EXPERTS

Onze vier vaste bloggers Tess, Albert, Marcel en Ingmar helpen je deze zomer graag met het maken van hun favoriete zomercocktails. Zo zet je jouw gasten een hippe en  professionele cocktail voor! Wil je meer weten over onze bloggers? Bekijk dan hun profielpagina door op hun foto te klikken. 

 

         

"Iedereen kan cocktails maken, het is echt niet zo moeilijk. Je hebt alleen veel ijs nodig en een maatbekertje, dan komt het helemaal goed. Experimenteer met de recepten en wie weet bedenk je zelf wel een nieuwe klassieker!" - Albert van Beeck Calkoen