Skip to main content

Wijn- en drankenspecialiste Birthe

Ze is één van de 15 Weinakademikers in Nederland!

birthe van meegeren

Birthe van Meegeren, wijn- en drankenspecialiste bij Gall & Gall, slaagde vrijdag 19 september met een ‘Pass with Merit’ - geslaagd met onderscheiding - aan de universiteit van Geisenheim voor haar scriptie en verdediging over duurzamere wijnen voor Gall & Gall. Daarmee behoort zij nu tot één van de 15 Weinakademikers in Nederland!

Gall & Gall is dé toegankelijke drankenspeciaalzaak van Nederland, waar klanten terecht kunnen voor een uitgebreid assortiment, verrassende kado's en inspirerende drankadviezen. Het door Birthe behaalde resultaat geeft Gall & Gall dan ook een extra impuls om de speciaalzaakpositie van Gall & Gall in Nederland verder te verstevigen.

Frances Franken, Algemeen directeur van Gall & Gall: ‘’Ik ben enorm trots op deze geweldige prestatie van Birthe en feliciteer haar met deze onderscheiding! In 2011 behaalde zij ook het felbegeerde Diploma in Wines and Spirits, dus met al haar nieuw verworven kennis is zij de specialist bij uitstek om het wijn- en drankenassortiment van Gall & Gall kwalitatief nog verder uit te breiden, nu ook op het gebied van duurzamere wijnen.’’

 ‘’Ik ben uiteraard heel blij dat ik geslaagd ben, maar ook dat ik door het schrijven van deze scriptie een stuk wijzer ben geworden over meer duurzame mogelijkheden binnen wijnbouw en wijnproductie. Ik hoop dat we dit voor Gall & Gall’s wijnassortiment verder kunnen uitwerken’’ aldus Birthe zelf.

 

Over de behaalde titel

De internationale titel Weinakademiker kan worden behaald door geslaagden van het Diploma in Wines and Spirits, van de Wine and Spirit Education Trust in Londen. Dit is de grootste en belangrijkste wijnopleider ter wereld. Dit diploma staat ten eerste voor up-to-date kennis van wijnen en wijnbouwgebieden over de hele wereld. Bovendien is het een bewijs voor professionele deskundigheid in het proeven en beoordelen van kwaliteit van wijn. Als na het behalen van het diploma voldaan wordt aan een geslaagde scriptie en verdediging voor de Wijnuniversiteit van Oostenrijk en Geisenheim (Duitsland), is de 'Weinakademiker' titel behaald.

 

De wijn- en drankenspecialiste Birthe

Birthe van Meegeren-Mol is de wijn- en drankenspecialiste en het gezicht van Gall & Gall. Haar motto is: wijn zo toegankelijk mogelijk maken voor de klant. Elke maand schrijft ze een stuk over een speciaal wijnhuis, een bijzondere wijnmaker of een land of streek.

 

Biografie Birthe

Birthe kreeg wijn met de paplepel ingegoten, haar vader is een begenadigd wijnproever. Ook Birthe zelf is een gepassioneerd wijnliefhebster. Ze volgde verschillende wijncursussen, studeerde aan de Hogere Hotelschool en deed een studie Bedrijfswetenschappen. In 2000 richtte ze haar eigen bedrijf op, Wijn & Spijs. Ze won met haar ondernemingsplan de prijs van Beste Startende Ondernemer in Haarlem. Met Wijn & Spijs organiseerde Birthe tal van toegankelijke proeverijen en cursussen voor voornamelijk amateur wijnliefhebbers.

Sinds 2005 is Birthe de wijn- en drankenspecialiste van Gall & Gall. Ze bepaalt onder andere voor een groot deel welke wijnen Gall & Gall in het assortiment opneemt. Daarbij verliest ze de prijs-kwaliteitsverhouding nooit uit het oog. Birthe organiseert regelmatig wijnproeverijen voor Gall & Gall. Daarnaast zit ze in de redactie van ons maandelijks magazine Proef&.